Kokeilevaa kehittämistä!

kokeileva kehittäminen

Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Todellisuudessa hyvin suunniteltu ei ole lainkaan tehty. Etenkin kehittämistyössä, jossa tekeminen liittyy uuden toimintatavan, tuotteen tai palvelun luomiseen, suunnitelma on lähinnä valistunein arvaus tulevasta.”

Tästä lähtökohdasta lähdimme ideoimaan kokeilevan kehittämisen Rojektityöpajaamme yhdessä Rojekto Oy Teemu Ruohosen kanssa. Teemu  työskentelee Rojekto-yrityksessään yhteisöllisen kehittämisen ja kokeilevan projektitoiminnan ohjaajana ja coachina. Lisäksi Teemu kouluttaa digitaalisten palveluiden kehittämistä ammattikorkeakoulussa.

Kehittämishankkeissa on paljon yhteistä startup-toiminnan kanssa. Toimintaympäristön muutos ja suunnitelmien arvausluontoisuus pitävät siitä huolen. Hankkeistaminen on startupin kaltaista riskienhallintaa ja kokeilemista ja testaamista. Parhaat ideat ja toimintamallit jalostuvat toteutettaviksi. Matkan varrella opitaan huikeasti, myös epäonnistumisista.

Syksyn työpaja tarjoaa varmasti uutta näkökulmaa kaikille osallistujille. Pakko tunnustaa, että olen erityisen täpinöissäni tästä työpajasta itsekin. Rakastan hyvin suunniteltuja projekteja, mutta ketteryys ja kokeileva kehittäminen viitoittavat tietä tekemiselle. Liikkuvia osia kun aina tahtoo olla suunniteltua enemmän.

Syksyn työpajamme pidetään tuttuun tapaan Tapahtumahotelli Huoneessa. Ketterästi kehittyvä konsepti jos mikä.

Lue lisää Teemun ajatuksista ja kokeilevasta kehittämisestä Hanke viestii -blogistamme.

Ketterästi kohti syksyn projekteja!

LinkedIn
Scroll to Top