Kohtuus kaikessa, ajankäytössäkin

Aivan Jack Bauerniksi yrittäjänä en ole ryhtynyt, siihen ei fysiikka riitä. Näissä töissä kansallinen turvallisuuskaan ei ole uhattuna. 24/7 on kuitenkin toisinaan vapauttava ajatus. Vaikka yrittäjän työpäivät venyvät  ja viikonloput joustavat, ajan rajoittamattomuus antaa varmuutta. Kun on hommia, ne hoidetaan hyvin. Joskus aiheeseen paneutuminen vaatii enemmän, joskus vähemmän. Toisinaan tekstiä syntyy kuin itsestään, toisinaan ei edes 24 h riitä.

Bauern ei ehkä ole paras työelämän konsultti, ei ole sellaiseksi tarkoitettukaan. Toisenlaisen näkökulman ajankäyttöön antaa Timothy Ferriss kirjallaan ”The 4 hour workweek”. Ferriss kuvaa kirjassaan kuinka hän pääsi eroon 60 tunnin työviikosta tarkasti kuvattujen keinojen avulla. Nyt tämä 30-vuotias yrittäjä tekee töitä 4 tuntia viikossa ja keskittyy loppuajan itse elämään. Ei haitaksi tämänkään kirjan lukeminen.

Kultainen keskitie riittää minulle. Elämäähän tämä on, työnteko ja yrittäjyys.  Elokuun aurinkoisina päivinä olen tehnyt reippaan lenkin sienimetsään keskellä päivää. Taas työt maistuvat ja ajatukset kulkevat. Kellokallet joutavat romukoppaan.

LinkedIn
Scroll to Top